Ne ess pánikba! – univerzális logika mondatja ezt velünk, de olvasható a GALAXIS Útikalauz stopposoknak című könyvben multiverzumszerte. Pláne, ha van nálunk egy törülköző! Ami az űrutazás nélkülözhetetlen kelléke.

 
Nemzetközi Törülköző Nap

Douglas Adamsre a nagy hatású brit íróra halála, 2001 óta világszerte május 25-én emlékeznek a Nemzetközi Törülköző Napon.

Hazánkban dokumentáltan 2007-ben Szegeden rendezték meg először a legszebb törülközők versenyét, a fővárosban első alkalommal 2009-ben gyűltek össze a rajongók, míg Pécsett a Minerva Könyvtár rendez programokat évről évre a humoros sci-fi rajongóinak.

Ma Budapesten az Erzsébet téren várják 18 órakor a törülközővel érkezőket villámcsődületre, ahol a 42-es számot (válasz az életre, a világmindenségre, meg mindenre) formálják meg a textíliákból, majd kezdetét veszi a regény alapján a vogon költészeti verseny, és a torkok sem maradnak Pángalaktikus Gégepukkasztó nélkül.

A rendezvényen törülközőadományokat gyűjtenek a Léthatáron Alapítvány Éjjeli Menedékhelyének, a REVIP Szálló Népszigeti Nappali Melegedőjének és a Twist Olivér Alapítvány Nappali Melegedőjének.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!