Évi 150 koncert, zéró állami támogatás, az öt hónapos nyitva tartás mellett évi tízmilliós nyereség, 100 alkalmazott, 400 alvállalkozó, több mint 60 ezer támogatói aláírás, aminek 10 százaléka kerületi lakosoké és számos csatlakozó a Facebook rajongói oldalon.

 Ez a budapesti szórakozóhely, a Zöld Pardon jelenlegi mérlege. A jövője mégis kérdéses, ugyanis a XI. kerületi önkormányzatnál október 31-ig érvényes a területhasználati engedélyük, amit a vezetés nem óhajt meghosszabbítani.
– Közterületet használunk 13 éve, sokat tettünk a fiatalok biztonságos szórakozásáért, a magyar kultúráért. Majdnem dupla annyi bérleti díjat fizetünk, mint a kezdetekkor, jelenleg 22 millió forintot, és 16 millióért végeztetünk takarítási és egyéb munkákat. Folyamatos zajszintmérést végzünk, bármikor hívható „panaszbejelentő” vonalunk van, a szigorú előírásokat mind betartjuk, sőt, olyan feladatokat is ellátunk, ami az önkormányzaté lenne, mégis ki akarnak minket paterolni – mondvacsinált ürüggyel. Nem értjük, miért. Eddig az országzászlóra hivatkoztak, most már az sem lehet ok – mondja Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa. – Névtelen panaszokra hi­­vat­koznak, amelyeknek egyébként sehol nincs nyoma. A polgármesterhez egy éve nem kapunk időpontot, a kabinetfőnöknél tovább nem jutunk. Nem tudjuk, hogy a helyi politika része-e ez, vagy például valaki megígérte valakinek, hogy az övé lesz a ZP helye. Azon dolgozunk, hogy itt maradhassunk, nekünk ez a kulturális szívügyünk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!