Még javában tart a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság, a csoportkört 0 ponttal záró magyar válogatott tagjai viszont mindezt már csak itthonról nézik.

 
Fotó: Illyés Tibor, MTI

A történelmi mélypont után a Kocsis Máté vezette szövetség (MKSZ) már első közleményében is úgy fogalmazott, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bemutatkozása „csalódást okozott”, mostanra pedig úgy fest, végleg a svéd szakembernek kell elvinnie a balhét.

Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója ugyanis pénteken már a kapitány hozzáállását kritizálta: „amikor Ljubomir Vranjes megérkezett, elkezdte a munkát a Veszprémmel és a válogatottal. Elég kevés idő állt a rendelkezésére, hogy megismerje a játékosait, pedig a szövetség minden lehetőséget megadott neki, hogy több időt foglalkozzon a nemzeti csapattal, de neki nem kellett.”

Kérdés, ha a szövetségben látták a bajt, miért nem tettek valamit – arról nem beszélve, hogy már a kezdet kezdetén tudhatták, a Veszprémet is irányító Vranjesnek a klub mellett kevesebb energiája marad majd a válogatottra. Az eredmény mindenesetre ismert: a gyenge szereplés miatt a csapat nem lesz kiemelt a jövő évi világbajnokság selejtezőjén, így akár bombaerős ellenfelet (pl. horvát, spanyol, svéd) is kaphat a január 27-i sorsoláson.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!