Féltávnál tart a labdarúgásban a nyári átigazolási időszak, amelyben egyelőre csak az „újgazdag” Paris Saint-Germain és a Chelsea tulajdonosai nyúltak igazán mélyen a zsebükbe – az öt legdrágább üzletből három a párizsiak, kettő a londoni Kékek nevéhez fűződik.

 
Luka Modric: 40 millió?

Azért Európa legerősebb bajnokságaiban így is gazdát cserélt csaknem egymilliárd euró az elmúlt négy hétben. A legtöbbet az olasz első osztályú klubok költötték (242 millió euró), őket az angol Premier League (217 millió), a német Bundesliga(172 millió) és a francia Ligue 1 (157 millió) csapatai követik.

A spanyolok ezúttal szokatlanul spórolósak, a 20 élvonalbeli klub mindössze 57 milliót adott ki játékosokért. A Real Madrid vagy a Barcelona „jobb éveiben” egymaga elkölt ennyit a piacon, ám ezúttal, tekintettel talán a két együttes tetemes

adósságára, ők is megfontoltabbak. A Barca azért 14 millió euróért megvette az Eb-n villogó Jordi Albát a Valenciától, ám ha hinni lehet az elnökhelyettes, Javier Faus napokban tett nyilatkozatának, a katalánok ezzel mostanra be is fejezték – legalábbis ami a nagy nevek szerződtetését illeti. A Real ellenben egy fillért sem költött még idén nyáron, bár a hírek szerint küszöbön áll a horvát Luka Modric szerződtetése. A királyi gárda már mindenben megállapodott a játékossal, ám a Tottenham kevesli a madridiak által kínált 31 millió fontot, és 40 millióra szeretné feltornázni irányítója árát. A londoniak akár az augusztus 31-i határidőig is kivárhatnak, bízva abban, hogy esetleg más is beszáll az árversenybe. Ez a tervük nem is tűnik alaptalannak, a PSG ugyanis a héten jelezte, nekik megérne 40 milliót Modric. A Real számára megoldást jelenthet, ha sikerül eladni a kegyvesztetté vált brazil Kakát. Modric így az egykori aranylabdás játékosért kapott pénzből érkezhetne – ha már egyébként is az ő posztjára igazolnák. José Mourinho vezetőedző a héten közölte is, már nem számít Kakára, aki a hírek szerint Brazíliában, az USA-ban vagy egykori csapatában, a Milanban folytathatja karrierjét.

Modric azonban már nagyon menne Madridba, olyannyira, hogy már nem látogatja a Tottenham edzéseit, sőt nem tartott a kerettel a gárda tengerentúli túrájára sem, amiért 100 ezer eurós büntetést kapott. Mégsem ez borzolta leginkább a kedélyeket a Tottenham amerikai „kiruccanása” alatt. A walesi Gareth Bale ugyanis 73 percet töltött a pályán a Los Angeles Galaxy elleni mecscsen, ami azért különös, mert az ezzel egy időben futó olimpián való szereplést a brit válogatottban sérülés miatt lemondta. Az esetre Sepp Blatter FIFAelnök is felfigyelt, és mint mondta, ha a brit szövetség panaszt tesz, a szélsőt a játékok teljes idejére, azaz augusztus 12-ig eltilthatják. Ez nem fenyegetné Bale Premier League-szereplését, a bajnokság ugyanis csak augusztus 18-án rajtol. Az ügyben megszólalók egytől egyig kiemelték, nem értik, Bale miért dobta el élete lehetőségét, hiszen a walesi válogatottal aligha lesz valaha is esélye nagy tornán szerepelni. Hazája legendája, Ryan Giggs is úgy vonult vissza 5 éve a válogatottságtól, hogy sem Eb-n, sem vb-n nem játszott, ám a 38 éves klasszis most reaktiválta magát, és csapatkapitányként vezeti a briteket az ötkarikás játékokon.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!