Ítélet elnapolva. - Bár erre a hétre ígérte, végül legkorábban jövő héten hirdeti ki az október 11-i Románia–Magyarország Európa-bajnoki-selejtezővel kapcsolatos fegyelmi döntéseit az UEFA. A szövetség tájékoztatása szerint az 1-1-es döntetlennel zárult találkozóval kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonhatják felelősségre.

A magyar vendégdrukkerek „bűnlajstromában” szintén szerepel a nézőtéri rendbontás és a tűzijátékozás, sőt a rasszista megnyilvánulások is, ami aggodalomra adhat okot, hiszen e téren visszaesőnek számítanak a magyar drukkerek. (Az persze kérdéses, ugyanez a „vádpont” miért nem szerepel a házigazdák tettei között.)

Az UEFA a napokban már hozott egy kissé fura ítéletet, méghozzá a botrányosan véget ért szerb–albán selejtező ügyében. A találkozó alatt a pálya fölé egy – a hírek szerint az albán miniszterelnök testvére által irányított – drón repült egy Nagy- Albánia zászlóval, majd miután emiatt dulakodás alakult ki a játékosok közt, a játékvezető lefújta a mérkőzést. A döntés: a mérkőzést papíron 3-0-ra Szerbia nyerte, amelytől azonban a történtek miatt 3 pontot levontak, így alighanem ez lett a történelem első meccse, ahol mindkét csapat vesztett.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!