Gólok, touchdownok, repülő síugrók és nyilak – avagy holtidőszak ide vagy oda, az ünnepek alatt is van mit nézni!

 
Wayne Rooney

Ami a játékosoknak könyörtelen sorozatterhelés, az a szurkolóknak maga a Kánaán: a pénteki 18. forduló után vasárnap ismét pályára lépnek az angol labdarúgócsapatok, többek közt Tottenham–Man. United rangadót rendeznek. Sok pihenőidő ezután sincs, hiszen újév napja már a 20. kört hozza.

Vasárnap rendezik a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának utolsó fordulóját, ahol a még kiadó helyek is elkélnek a rájátszásra. Az Atlanta Falcons és a Carolina Panthers például ki-ki mérkőzésen dönt arról, kinek marad esélye bejutni a február 1-jei Super Bowlba.

Az időjárás egyelőre nem túl kegyes a sízőkkel, a napokban Ausztriában és Németországban is a hóhiány és a meleg miatt kellett törölni alpesi versenyeket. A téli sportok szerelmeseinek így most elsősorban a síugrók rangos Négysáncversenyével kell beérniük. A sorozat vasárnap Oberstdorfban kezdődik.

Egyre több sportrajongó fix programja karácsony és újév körül a darts világbajnokság nyomon követése, amely ezúttal a szokottnál kicsivel tovább, január 4-ig tart. A sportág élő legendája, a 16-szoros világbajnok angol Phil Taylor vasárnap este, a walesi Mark Webster ellen lép legközelebb táblához.

--------------------------

Címkék: sport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!