Összeállítás a Vasárnapi Hírek idei első számának Sport rovatában.

Pars Krisztián

- – Kép 1/4

Meglesz az első?

Ha 2015 legjobban várt sporteseményéről készítenénk felmérést, sokan biztosan a nyári labdarúgó Copa Americát említenék – persze a közelgő sívilágbajnokság is kapna jó pár voksot bizonyos országokban. Olimpia előtti év lévén, azonban jókora figyelem irányulhat a júliusi úszó- és a szeptemberi atlétikai vb-re is. Utóbbitól – Pars Krisztián révén – végre-valahára az első magyar aranyérmet várjuk, míg az úszó-vb kérdése, hogy Hosszú Katinka tényleg bejelentke- zik-e az ötkarikás érmekért.

-----------------------

Ebből mi lesz?
Egy idővel nagy presztízsűvé váló viadal szárnybontogatása, de egy érdektelenségbe fulladó „rongyrázás” is lehet a többi földrészen jelentős hagyományokkal bíró „kontinensolimpiák” mintájára sorra kerülő I. Európai Játékokból. Júniusban 50 ország mintegy 6000 sportolója 20 sportágban mérheti össze tudását az eseményre gigaösszegeket költő azeri fővárosban, Bakuban (képünkön a Nemzeti Stadion). Kérdés: a magyar sport krémje mely számokat veszi komolyan, és hol indul inkább csak a másodvonal?

 

Mások is odaférnek?
2003 után 2014-ben volt újra példa arra, hogy a 4 férfi tenisz Grand Slam tornából kettőt is a Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovics alkotta trión kívüli játékos nyert: Wawrinka az Ausztrál Openen, Cilic a US Openen viccelte meg a nagyokat. És miközben Djokovics elmúlt években látott fölényét senki se kérdőjelezi meg, sőt azt is mindenki tudja, hogy sem Nadalt, sem Federert nem szabad leírni, azért egyre többen vetik fel: 2015 egy új, az esélyeket tekintve nyitottabb korszak kezdete is lehet a sportágban.

 

Utolérik a Merciket?
Beletelik majd egy kis időbe, míg a Forma–1-rajongók megszokják Sebastian Vettelt a Ferrariban vagy Fernando Alonsót – újra – a McLarenben, ám ha ez megvolt, a többség egy, a tavalyinál izgalmasabb szezonban reménykedik. Az év első abszurd híre már meg is érkezett a száguldó cirkusz világából: úgy fest, hogy egy hihetetlen adminisztrációs hiba miatt a Mercedes, a Ferrari és a Renault egész évben fejlesztheti majd a motorjait, míg a 2008 után visszatérő Honda új belépőként nem.

Címkék: sport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!