A mesébe illő visszatérés után Overdose-t benevezték a legrangosabb európai sprintversenyre, a londoni Royal Ascotra, amelynek időpontja június 14. Az elmúlt hétvégén a németországi Hoppegartenben rendezett ezerméteres futamon fölényes győzelemmel tért vissza a magyar „csodaló”, ellenfeleit tönkreverte, új pályacsúcsot futott.

 
Hoppegarten: Overdose tönkreverte ellenfeleit

Sikerült szóra bírni az egyik tulajdonost, Mikóczy Zoltánt, aki elmondta, hogy Overdose a téli felkészülés során rengeteg munkát végzett el, biztatóan mozgott, és hál’ istennek, korábbi sérülését nem érezte.

– Egy kicsit sem volt ideges, amikor látta, hogy Dózi nem akar bemenni a startgépbe?

– Természetesen izgultam, mert egy pillanatra felötlött bennem a baden-badeni cirkusz… Overdose nem tűri a bezártságot. De szerencsére ezúttal másfél perces hercehurca után beállt a gépbe, innen már egyenes volt az útja az ezerméteres távon.

– Melyek lesznek a következő versenyek?

– Angliába megyünk, ahol májusban és júniusban két komoly versenyen is rajthoz fogunk állni. Remélem, nem jön közbe semmi.

– Sokat számított, hogy újra Andreas Suboric lovagolta?

– A ló és a lovas ismeri egymást. Még akkor is, ha nincsenek barátságban. De tudja a ló is, olyan valaki ül a hátán, akiben megbízhat, és Suboricban meg lehet bízni, mert több alkalommal is sikerre vitte Overdose-t nagy versenyeken, ezért hajlok arra, hogy neki kell a nyeregben ülni Angliában is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!