Egy orosz üzleti lapban hirdetve keres befektetőt Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosa. A Vedomosztyi című újságban „Vezető magyar futballklub finanszírozó partnert keres” címmel jelent meg a hirdetés, amelyben McCabe befektetőtársat keres.

A hirdetés megfogalmazása szerint a potenciális befektetőre – akitől minimum 1 milliárd rubelnyi (25 millió eurónyi) összeget vár az angol üzletember – „a klub megkezdett átalakításának folytatása érdekében van szükség”. A hirdetés Közép- és Kelet-Európa leghíresebb, Magyarország legismertebb és legeredményesebb csapatának nevezi a Ferencvárost. Amint azt a hirdetés írja, a csapatnak 600 ezer hűséges szurkolója van, és a tévében közvetített meccseit 12-15 millióan(!) nézik. Éves forgalma jelenleg mintegy 4 millió euró – szól a szöveg.

A hír kapcsán Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki sajtóértekezletet tartott a klub székháza előtt, azt mondta „a Ferencváros nem árucikk, hanem nemzeti kincs”. Szerinte az elmúlt években „módszeresen leépítették” az FTC-t. A vele együtt megjelent ferencvárosi szurkolók, egy része „Jew McCabe go home!”, azaz „Zsidó McCabe, menj haza!” feliratú transzparenst feszített ki.


(MTI)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!