Ha már – Mocsai Lajos szövetségi kapitány nyomán – az egy héttel ezelőtti mérkőzést is az „év meccsének” kiáltottuk ki, akkor mit lehet írni a magyar–szlovén vb-selejtezős párharc vasárnapi visszavágójáról?

 
Zubai Szabolcs (pirosban) harciasságára ismét szükség lesz - MTI-fotó: Kovács Anikó

A 18 órakor kezdődő találkozón férfi kézilabda-válogatottunknak háromgólos előnyt kellene megőriznie Velenjében – illetve az első találkozó kevés gólja (25-22) miatt egy háromgólos vereség még jó eséllyel beleférhet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a tét nemcsak a jövő évi katari világbajnokság, hanem a 2016-os riói olimpiai is, az ötkarikás kvóták nagy részét ugyanis Katarban osztják.

A mieinknél többen is sérülésekkel bajlódnak, sőt Gulyás Péter ujjsérülés miatt alighanem ki is hagyja az összecsapást. Közben hivatalos lett, hogy a Veszprém jövőre a SEHA-Ligában indul. Nem lesz ott viszont a délszláv élcsapatokat felvonultató mezőnyben a Szeged, amely a hírek szerint a nevezési díj és a televíziós jogdíjak kérdésében nem tudott megegyezni a ligával. A szegediek így a Bajnokok Ligájára koncentrálnának, ahol jövő héten dől el, kapnak-e szabadkártyát.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!