Kinek adta mezét CR7? - A világ meg akar hatódni. A világ szeretne elragadtatva lenni. A világ szeretné, ha valaki megváltaná végre. Akárki. De a legjobb az volna, ha Cristiano Ronaldo lenne ez a valaki. Csak ezzel magyarázható, hogy a Bajnokok Ligája döntője után a világ nem a kínlódós első félidőről vagy a fantasztikus utolsó két percről beszélt, hanem arról a csodáról, ami a szeme előtt ment végbe a lefújás utáni másodpercekben. Az történt ugyanis, hogy az isteni CR lekapta a mezét, és csodálatosan kidolgozott felső- és alsótestével egyenesen a nézők felé rohant. Ott aztán egy fiatalember nyakába borult, és együtt sírtak.

 
A megható jelenet a BL-döntőn

Két perccel később a világ már tudni vélte, hogy az illető, akit az isteni CR megölelt, nem más, mint gyermekkori barátja, Alberto Fantrau, akivel egy ificsapatban fociztak. A legenda szerint a Sporting megfigyelői azt mondták, azt szerződtetik, aki azon a meccsen több gólt rúg. Alberto és Cristiano egy-egy gólnál tartott, amikor a meccs vége felé Alberto egyedül törhetett kapura. Mindenkit kicselezett, de végül barátjának adta a lasztit, aki belőtte, és másnap már a Sportingban játszott.

Amikor később megkérdezték, miért volt ilyen önzetlen, azt válaszolta: „Mert Cristiano jobb focista.” A BL-döntő után tehát a világsztár odarohant régi barátjához, a jelenleg munkanélküli Albertóhoz, és neki adta a mezét.

A világ boldog volt és könnyezett vala – és mélységesen megbántódott, amikor kiderült, hogy Fantrau otthonról nézte a döntőt, és bár nagyon szerette volna a mezt, nem ő kapta.

Szerencsére azonban a történet csodálatos fordulatot vett. Kiderült ugyanis, hogy az „ismeretlen” férfi CR testvére, az alkoholista Hugo Aveiro volt. A két testvér – így a valóban hiteles történet – a BL-döntő előtt egyezséget kötött: Hugo megígérte, ha Cristiano megnyeri a BL-t, nem iszik többet. A hírek szerint a Real portugál sztárja a lefújást követően azt mondta testvérének, hogy „én betartottam az én részemet, most te jössz” – mostantól Hugónak mindent meg kell tennie, hogy leszámoljon az alkoholizmussal. Minden rendben, a világ megváltva, szem nem maradt szárazon.

Csakhogy egy nappal később a világ csalódottan vette tudomásul, hogy át lett verve. Hugóról kiderült ugyanis, hogy mégsem alkoholista. Jó, jó, valamikor drogozott, de alkoholt, azt nem fogyasztott. Jelenleg a Madeirán található Cristiano Ronaldo Múzeumot üzemelteti, és feljelent mindenkit, aki besározza az ő és testvére nevét.

A világ meg akar hatódni. A világ szeretne elragadtatva lenni. És lesz is. Merthogy hamarosan bemutatják az isteni CR-ről készült portréfilmet, aminek forgatása (szinte hihetetlen!) a BL-döntőn is tartott. Még az is elképzelhető, hogy a rejtélyes ölelés és CR gyönyörűen kidolgozott felső- és alsóteste tulajdonképpen része a filmnek. Kár, hogy Ronaldo az egész meccsen harmatgyenge volt. Emlékezni viszont az ölelésre fogunk. Az elragadtatást és megváltást támogatta Cristiano Ronaldo PRcsapata.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!