Augusztusi világbajnoki sikere után Balzsay Károly ismét szorítóba lép, mégpedig április 21-én Schwerinben. A kihívója pedig nem más, mint a kazah származású, de már német állampolgár klubtársa, Dimitri Sartison. Balzsay Hamburgban készül a világbajnoki meccsre.

 
Balzsay Károly

Mint elmondta, nagyon komoly mérkőzés elé néz, de jó formában érzi magát. Ellenfelét jól ismeri, mert egy klubban készültek az elmúlt évtizedben, bár még soha nem találkoztak egymással profi meccsen. Junior korukban kétszer is megmérkőztek, és mind a két alkalommal sikerült győznie. Mindez nagyon régen volt. Most jön a harmadik találkozójuk! A komoly alapozás után már megkezdődött a kesztyűs edzés ezen a héten. Egy orosz és egy olasz partnerrel készül. Az első nap négy menetet vívott.

Hét közben már felmennek hat menetre, és kétmenetenként váltja az edzőpartnereket. Balzsay bízik abban, hogy sikerül megvédenie világbajnoki címét. Eddig 26 találkozóból két vereséget szenvedett, míg Sartison 29 meccset vívott és mindössze egy alkalommal kapott ki, amikor elvesztette a világbajnoki címét.

Balzsay komoly sérüléseket szenvedett az augusztusi világbajnoki meccsén. Akkor sokáig úgy tűnt, hogy talán befejezi a pályafutását, főleg annak ismeretében, hogy elvállalta a Vasas ökölvívó-szakosztályának vezetését. Arról is szólt a fáma, hogy a füloperációját követően gerincsérve is kiújult. Most azonban semmilyen egészségügyi probléma nem hátráltatja a felkészülését. – Aki egyszer már világbajnok lett, és elveszítette a címét, majd visszaszerezte, az nem vonulhat úgy vissza, hogy még egyszer ki ne próbálja magát – mondta Balzsay, majd hozzátette: – Nagyon komoly lehetőség előtt állok, és az, hogy magyar társaim közül jelenleg én vagyok az egyetlen ökölvívó-világbajnok, pluszenergiát ad nekem.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!