Az utolsó szalmaszálba is hiába kapaszkodott az FC Barcelona labdarúgócsapata, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ugyanis elutasította a klub fellebbezését, így már biztos, hogy a katalánok idén egyetlen új játékost sem szerződtethetnek.

A FIFA még augusztusban zárta ki az átigazolásokból a gránátvörös-kékeket, akik az indoklás szerint megsértették a fiatalkorú játékosok regisztrációját érintő előírásokat. A szóban forgó szabályzat 19. pontjában többek közt olyan kitételek szerepelnek, miszerint 18 évnél fiatalabb, külföldi futballista csak akkor szerződtethető le hivatalosan, ha annak szülei a futballal nem összefüggő okból költöztek az új országba – magyarul tilos a családokat „ösztönözni”, hogy fiuk karrierje kedvéért váltsanak hazát.

Mindez azt jelenti, hogy a Barca a most kezdődött téli és az idei nyári átigazolási időszakban is legfeljebb eladó félként vehet részt. Azaz papíron sor kerülhet Lionel Messi régóta pletykált távozására is, ám hiába kopogtat csillagászati összegekkel a Chelsea és a PSG, az argentin játékos a hírek szerint minap személyesen tudatta a klubvezetőkkel, a katalánoktól akar visszavonulni.

----------------------------

Címkék: spanyol foci, Barcelona

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!