Még csak most kezdődött az átigazolási szezon, máris egymást tapossák a klubok, hogy szó szerint bármi áron hozzájuthassanak kiszemeltjeikhez. Az már most világosan látszik: Monacóban nem elég a hercegség, királyok akarnak lenni.

 
Falcao nem tudott ellenállni

Még csak most kezdődött az átigazolási szezon, máris egymást tapossák a klubok, hogy szó szerint bármi áron hozzájuthassanak kiszemeltjeikhez. Az már most világosan látszik: Monacóban nem elég a hercegség, királyok akarnak lenni.

Abidaltól a klubvezetőség vált meg, ám a rákból felépült játékos mellett Victor Valdés is távozik Barcelonából, méghozzá önszántából: belefáradt a felfokozott elvárásokba. A kapus az értesülések szerint az Arsenalba vagy a Monacóba tart. Abidal a búcsú során utalt egy „érdekes ajánlatra” a klubtól, kíváncsian várjuk, hogy ez mi lesz.

Az uruguayi Luis Suáreznek annyi afférja volt a Liverpoolban, mint Gascoigne-nak fénykorában (és még innia sem kellett mindehhez), úgyhogy nem csoda, hogy sokan fellélegeztek, amikor a Real Madrid bejelentette: 40 millió euróért kivásárolnák a harapós támadót. A klubvezetés persze még ágáll, ám Suáreznek elege van az őt övező sajtóhisztériából, ezért lelépne. Mivel Carragher visszavonul, védőre viszont szükség van, a Cityből Kolo Touré érkezik. A Tottenham kiszemeltjei között ott van David Villa – a klub viszont állítólag hajlandó lenne megválni az ismét a Premier League-ben az év játékosává választott Gareth Bale-től, aki felé a Real Madrid kacsintgat. Más lapok szerint viszont Bale már új szerződést kötött, és 150 ezer fontot keres majd hetente – 2014 nyara előtt azonban semmi esetre sem nem távozhatna másik csapathoz. Ami a Chelsea-t illeti: Lampard egy évvel hosszabbított, a hab a tortán pedig José Mourinho visszatérése, aki szerint az angol sajtó tisztességesen bánik vele, ezért visszavágyik a szigetországba. Mit mond erről fél év múlva?

Először úgy volt, hogy épp a Chelsea-hez érkezik a kolumbiai Radamel Falcao (képünkön) az Atletico Madridtól, aki 59 millió eurós kivásárlási árának köszönhetően a Premier League eddigi legdrágább játékosa lehetett volna, ám a portugál végül úgy járt, mint Grace Kelly: nem tudott nemet mondani a monacói ajánlatra, amelyet 60 millióra kerekítettek. Úgy tűnik, a klub orosz milliárdos tulajdonosa, Dmitrij Ribo lovljev hobbiból latin játékosokat gyűjt: összesen 70 millió eurót csengetett ki a portugál Joao Moutinhóért és a kolumbiai James Rodríguezért a Portónak, de a szóbeszéd szerint Falcao már célba vette Hulkot, Fábio Coentraót és Diego Lópezt is, Ricardo Carvalho pedig ingyen érkezett a Realtól.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!