Negyven nappal a londoni olimpiai kezdete előtt 24 sportágban 155 magyar sportoló szerzett indulási jogot. Ez a szám már aligha lesz több 160-nál, hiszen ez idő tájt már csak az úszóknak és atlétáknak van lehetőségük kvalifikálni magukat az A-, vagy B-szintek teljesítésével.

 
Biros Péternek a vízben és a megnyitón is főszerepe lesz

A pekingi 174-es létszámot így már biztosan nem éri el a magyar csapat, ám az előzetes várakozásokat (120-150 kvóta, 20-22 sportágban) így is sikerült felülmúlni. A nevezések végső határideje: július 5.

„Van esély arra, hogy jobban szerepeljünk, mint Pekingben, ahol három arany-, öt ezüst- és két bronzérmet, illetve 94 pontot szereztünk, amivel az éremtáblázaton a 21., a pontversenyben a 20. helyen végeztünk” – mondta Molnár Zoltán főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén. A négy évvel ezelőttihez képest valamelyest kevesebb sportoló miatt a kísérők száma is kevesebb lesz: a MOB jelen állás szerint kicsivel több mint száz edző, sportágvezető, sportegészségügyi szakember részvételét tudja biztosítani – derült ki szombaton.

Az eseményen eldőlt, hogy a július 27-i nyitóünnepségen a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Biros Péter viszi a magyar zászlót. Érdekes, hogy bár ebben a sportágban kilenc aranyérmet is nyertünk, dr. Szívós István (1980) után Biros mindössze a második vízilabdás a zászlóvivők sorában. Reméljük a 36 éves játékosra nemcsak az első, hanem az utolsó napon is nagy feladat vár majd. Aznap lesz a vízilabdatorna döntője…

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!