„Nagyon örülök az elismerésnek, nem is számítottam rá. Még rengeteg tanulnivalóm van, és a meccseken is jobban kell koncentrálnom” – nyilatkozta lapunknak Böde Dániel, a Ferencváros csatára, akit a Hivatásos Labdarúgók Szervezete az elmúlt bajnoki idény legjobb NB I-es labdarúgójának választott. Arról szerényen hallgatott, hogy pillanatok alatt a Fradi-szurkolók egyik kedvence lett, amit gólokkal hálált meg és mindössze egy találattal maradt le a bajnoki év gólkirályságáról.

 
Fotó: MTI

– Jelenleg az első osztály egyik „mesterlövészének” számít. Mindig csatárnak készült?

– Nálunk a családban a labda volt az első számú sportszer, hiszen édesanyám kézilabdázott, édesapám pedig focizott. 12 évesen lettem igazolt játékos Pakson és a Paksi SE utánpótlásában nevelkedtem. Akkoriban nem tartoztam a „pengék” közé, kezdetben egyre hátrább kerültem a csapatban, majd az volt a szerencsém, hogy hirtelen megnyúltam, ezt kamatoztatni tudtam és ezért az edzőim előre vittek. Most 190 cm magas vagyok és imádok gólt fejelni.


– Jobb- vagy ballábas?

– Azt nem mondám, hogy abszolút jobblábas vagyok, és a balra csak támaszkodom, mert már a „sutával” is többször betaláltam a hálóba.

– Mielőtt 2012 nyarán Paksról az Üllői útra került, több csapatnál is felmerült a neve. Meglepte a Fradi megkeresése?

– Igen és nagyon örültem, hiszen az ország legnépszerűbb csapatában játszani nagy megtiszteltetés. Szerencsére gyorsan sikerült beilleszkednem, hamar befogadtak.

– Rövidesen kezdődik a bajnokság. Mi a cél a csapat előtt?

– A Fradinál más nem lehet, mint a bajnoki cím elnyerése, ám azzal tisztában vagyunk, hogy nagy lesz a versenyfutás a dobogós helyekért.

– A csapatában mutatott teljesítményére felfigyelt Egervári Sándor szövetségi kapitány is.

– Büszke vagyok arra, hogy ebben az évben lehetőséget kaptam a válogatottban, ám ahhoz, hogy megragadjak, még jobb teljesítményre lesz szükségem, és nagyon bízom benne, hogy a kapitány továbbra is figyelemmel kíséri pályafutásomat.

– Ahogy beszélgetünk, a háttérből mintha gyermekzsivaj hallatszana a telefonba.

– Igen, ez már az utánpótlás, a tizenhárom hónapos fiam hangja, akit csak egyetlen játék érdekel, a labda. Ám ezzel 26 évesen én is így vagyok.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!