Botrány a medencében - Szabályértelmezés miatt vesztette el a negyeddöntőt a magyar junior vízilabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokságon. A 12-9-es olasz vezetésnél véletlenül 13-at írtak az olaszoknak, és hiába egyenlített a magyar csapat 23 másodperccel a meccs vége előtt (12-12), mégsem következtek ötméteresek.

Az olaszok azt állították, hogy az utolsó perceket annak tudatában játszották végig, hogy vezetnek. A zsűri döntött: 11-9-es olasz vezetésről újra kellett játszani az utolsó 3 perc 49 másodpercet. Az olaszok 13-10-re nyertek. „Ez a vicc kategória, nem tudok mást mondani” – nyilatkozta Horkai György szövetségi kapitány. A magyar csapat óvását első fokon elutasították, de – információink szerint – fellebbezünk.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Vasárnapi Híreknek elmondta: 
„Mi azért óvunk, mert nem az lett a mérkőzés végeredménye, ami valójában lett. Sajnos a jelenlegi szabályok szerint a kispad nem tud segíteni a zsűrinek, hogy ne legyen hülye. Ha az edző elhagyja a kispadot, ki is állíthatják. Lehet, ezt meg lehetett volna kockáztatni, de Horkaiék a (rossz) szabályok szerint jártak el.”

Címkék: vízilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!