Hosszas késlekedés után, de megszületett az UEFA fegyelmi bizottságának döntése az október 11-i román–magyar Európa-bajnoki selejtezővel kapcsolatban. A szövetség a lelátói rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista rigmusok skandálása (utóbbi a románok vádpontjai közé csak utólag került be) miatt mindkét félt részleges stadionbezárással büntette, azaz a következő hazai tétmérkőzésükön néhány szektort üresen kell hagyniuk.

 
Tüntető ultrák

A magyar válogatott számára ez azt jelenti, hogy a november 14-i, finnek elleni selejtezőn mintegy 2500 nézővel kevesebb foglalhat helyet a Ferencváros új stadionjában, míg a románok szintén aznap, az északírek ellen töltik le a büntetést.

A bejelentés idehaza nagy felháborodást váltott ki, sokak számára érthetetlen volt, hogy a végig magyarellenes rigmusokat kiabáló – és a találkozó alatt kis túlzással egy augusztus 20-i mennyiségű tűzijátékot bevető – hazaiak ugyanannyival „megúszták”. Az MLSZ azonban emlékeztetett rá, hogy a zéró toleranciával kezelt rasszista bekiabálások miatt (cigányozás) a lehető legkisebb szankciót kapta a magyar fél – pláne visszaesőként. Az UEFA természetesen ezek után kiemelt figyelemmel kíséri majd a két együttes további meccseit, különös tekintettel a jövő szeptemberi, budapesti „visszavágóra”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!