Ezzel a szlogennel mutatta be a Magyar Labdarúgó Szövetség a megújult női NB I-et, amely nem csak új lebonyolítási rendszert, de névadó szponzort is kapott. A válogatottak előtt komoly célok állnak.

 
Fotó: Beliczay László, MTI

A Jet-Sol Liga szezonnyitó budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott: a szövetség nagyon fontosnak tartja a női labdarúgás népszerűsítését – az okokról pedig dr. Török Gábor, az MLSZ Női Bizottságának elnöke beszélt. Mint mondja, a nem csak népegészségügyi és üzleti kérdés, hogy minél több nő kedvelje meg a sportágat és kezdjen futballozni, de mindennek fontos társadalmi hatásai is vannak: az előítéletek leküzdése még mindig nagy feladat. Az MLSZ igen komoly ígéretet tett a sajtótájékoztatón: a népszerűsítés eredményeként az a cél, hogy két éven belül húszezer nő futballozzon hazánkban (ez majdnem négyszereződést jelent). Emellett pedig hat éven belül egy világversenyen való részvételt tűztek ki felnőtt vagy utánpótlás-korosztályban. A Jet-Sol képviseletében Johancsik Tibor vezérigazgató kiemelte: roppant fontosnak tartja a tömegsportok térnyerését, a szponzoráció pedig kimondottan az amatőr szegmenst célozta meg. Mivel Magyarországon a női labdarúgásban nincs profi státusz, örömmel támogatták a bajnokságot, és máris azon gondolkodnak, milyen egyéb segítséget tudnak még nyújtani a női futballnak. A sajtótájékoztató után kétfős, egy férfi, egy nő összeállítású csapatok küzdöttek meg egymással a Váci utca flaszterén. A minitorna első helyét a Böde Dániellel és Szabó Viktóriával felálló Ferencváros szerezte meg az MTK kettőse, Kanta József és Palkovics Nóra, valamint az Újpest párosa, Simon Krisztián és Olasz Laura előtt.

A Jet-Sol Liga eredményeit a szezon elejétől már a sportnapilap is jól láthatóan közli, míg a gólokat a Sport Televízió műsorán követhetjük nyomon. Egyelőre még csak összefoglaló formájában, ám ha a fejlesztések így haladnak, talán hamarosan közvetítéseket is láthatunk. Ami a nemzetközi célokat illeti: a magyar női labdarúgó-válogatott szeptemberben megmérkőzik az Európa-bajnokságról jól ismert Dániával, majd októberben megkezdi világbajnoki selejtezőit. Többek között az Eb közönségkedvence, a francia válogatott és a szintén kontinenstorna-résztvevő Finnország ellen szurkolhatunk nekik. Klubszinten pedig az MTK az egyetlen magyar futballcsapat, amely még mindig versenyben van a Bajnokok Ligájában – sorsolás szeptember ötödikén.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!