Az MLSZ csütörtökön bejelentette: Pintér Attila szövetségi kapitányt menesztik, Dárdai Pál váltja a poszton, igaz, nem véglegesen. A 61-szeres magyar válogatott középpályás, a Hertha Berlin korábbi legendás labdarúgója három tétmérkőzésen, a románok, Feröer és a finnek elleni selejtezőn irányítja a nemzeti csapatot. Dárdai, aki jelenleg is Berlinben él, a Herthánál az utánpótlás-neveléséért felelős, a felkérést „másodállásban”, ingyenesen vállalta.

Édesapja, idősebb Dárdai Pál, az egykori kiváló pécsi labdarúgó lapunk kérdésére elmondta: nem érte váratlanul a hír, örül a megbízásnak, és ez egy jó megoldás, mert azt nem támogatta volna, hogy fia szerződést bontson a klubjával. Ismerve a hozzáállását, bátorságát, nem félti őt ettől a feladattól, és reméli, hogy elszántságát, küzdeni akarását át tudja adni a válogatottban szereplő labdarúgóknak. Beszélgettek arról, hogy elsősorban a vereségtől való félelmet kell kiűzni a fejekből, mert az északírek elleni meccsen is látható volt, hogy az egyenlítő gól után összezuhant a csapat. Ha mentálisan rendbe jönnek, akkor már a románok ellen is tudják hozni azt, amire képesek. Úgy gondolja, ha a fia ül a kispadon, a játékosok úgy érzik majd, hogy tizenketten küzdenek a pályán.

Kérdésünkre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy Szalai Ádám visszatér a válogatottba, azt válaszolta, meggyőződése, hogy igen, mert nagyon jóban vannak, korábban a fia szerette is volna Ádámot a Herthához hozni. A hír berlini fogadtatása kapcsán pedig elmondta: „A Herthánál mindig megbecsülik, segítik azokat a játékosokat, akik sokat tettek a klubbért, és támogatták a döntést. Pali 2011-ben hagyta abba az aktív labdarúgást, azóta szisztematikusan készül az edzői pályára, fél év múlva meglesz a legmagasabb edzői képesítése. Úgy látom, a jövőjét Németországban képzeli el, reális esélye van arra, hogy 2-3 éven belül a Herthánál, vagy a Bundesliga első osztályában valamelyik felnőttcsapat edzője legyen.”

Majd hozzátette: „Külön öröm számomra, hogy három unokám folytatja a családi hagyományokat, közülük a legidősebb, Palkó már német válogatott a 16 éves korosztályban, de Marciból és a kis Bencéből is kiváló futballista lesz. Amikor kint vagyok, minden meccsüket megnéztem és nagyon büszke vagyok rájuk."

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!