Két héttel ezelőtti kinevezése után vasárnap találkozik először a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjaival az újdonsült szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev.

 
A napokban letette az állampolgársági esküt az iráni Iman Dzsamali, a Veszprém 23 éves játékosa

A kirgiz származású spanyol tréner hétfőtől rendkívül rövid felkészülést vezényel, ugyanis szerda este máris jön az első Európa-bajnoki-selejtező, Portugália ellen Miskolcon. A rendelkezésre álló rövid idő mellett sérülések is nehezítik a 46 éves szakember dolgát, a csapatból hiányzik Nagy László, Lékai Máté és Harsányi Gergely is. Reálisan nézve azért Portugália ellen ez nem jelent megoldhatatlan problémát, azonban négy nappal később, Ukrajna ellen Kijevben már a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés vár a mieinkre.

A négyfős csoportban Oroszország szerepel még, az első kettő jut ki biztosan a 2016-os lengyelországi Eb-re, amely a magyar válogatott számára az utolsó esélyt kínálja az az évi riói olimpiára való kijutásra.

A napokban letette az állampolgársági esküt az iráni Iman Dzsamali, aki ezzel immár Magyarország állampolgárának is mondhatja magát. A Veszprém 23 éves, jelenleg sérülésből lábadozó játékosa a nemzeti együttesben hiányposztnak számító balátlövőként vethető be, így felépülése és formába lendülése után vélhetően Dujsebajev is számolna vele. Dzsamali, ha úgy akarja, a szabályok értelmében legkorábban 2015 októberében szerepelhet a magyar nemzeti csapatban

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!