Győzelemmel mutatkozott be a Hertha labdarúgócsapatának élén Dárdai Pál, aki fél éven belül a második kispadra ül le „megmentőként”. Szombaton a berlini csapat idegenben múlta felül 2-0-ra a Mainzot, az életbevágóan fontos 3 ponttal pedig máris elmozdult a Bundesliga kiesőzónájából.

 
Dárdai öt helyen változtatott a Hertha legutóbbi kezdőcsapatán, és húzásainak többsége be is vált - Forrás: Profimedia-Red Dot

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a héten menesztett Jos Luhukay vezetőedző helyét vette át a kék-fehér klubnál, azaz jókorát lépett előre a házi ranglétrán: az U15-ösök helyett immár a német élvonalban szereplő felnőttcsapatot dirigálja. A 38 éves, 1997 és 2011 között a Herthában futballozó Dárdai régóta készül az edzői pályára, ám nem is olyan régen még rendre úgy nyilatkozott, nem akar túlontúl gyorsan a mély vízbe kerülni. Ehhez képest jelenleg egyedülálló módon egyszemélyben irányít egy topligás csapatot és egy nemzeti együttest – méghozzá, bár kevés találkozón van túl, de eredményesen.

A meccs kulcspillanata a 32. percben jött el, amikor a mainziak kapusa tizenegyest és kiállítást érően szabálytalankodott. A büntetőt Hegeler értékesítette, a Hertha pedig 8 perc múlva Beerens révén meg is duplázta előnyét, amelyet már nem is engedett ki a kezéből – annak ellenére sem, hogy a 58. percben egy berlinit is kiállított a játékvezető.

A következő hónapokban tehát főként a kiesés elleni harc köti majd le Dárdait, ennek ellenére a kinevezése után a Magyar Labdarúgó Szövetség internetes oldalának adott interjújában leszögezte, az eddig megszokott módon nyomon követi a magyar játékosok teljesítményét.

Az MLSZ-t egyébként nem érték váratlanul a történtek, a Hertha már a tavaly év végi tárgyalásokon jelezte, elképzelhető, hogy hamarosan vezetőedzőként lesz szüksége a klublegenda szolgálataira.

Nos, eddig 1-ből 1.

 

-----------------------------------------

 

--------------------------------------------------

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!