Az év egyik legnagyobb autósportos szenzációjára kerül sor a hétvégén: az amúgy is rangos Le Mans-i 24 órás versenyen esélyesként áll rajthoz a kétszeres Forma– 1-es világbajnok Fernando Alonso. A franciaországi verseny szombaton 15 órakor kezdődik.

 

A 36 esztendős spanyol pilóta az utóbbi években más szériák felé kacsingat, ami nem is csoda, hisz a McLaren gyengélkedését látva az F1-ben mostanság nem sok örömét leli. Tavaly az USA-ban részt vett a legendás Indianapolis 500-on, ezúttal pedig – kihasználva, hogy a Forma–1-ben épp szabad hétvége van – a leghíresebb megbízhatósági viadalon próbál szerencsét egy hibrid Toyotával (képünkön). Alonso két másik korábbi F1-essel, Nakadzsima Kazukival és Sebastien Buemivel alkot egy csapatot. A versenyen egy pilóta legfeljebb 4 órát ülhet a volánnál egyhuzamban, összességében pedig maximum 14 órát. A csapattagok a kerékcserék és a tankolások során cserélhetnek helyet egymással.

A papírforma szerint Alonsóéknak csak a másik Toyota, amelyet Mike Conway, José María López és Kobajasi Kamui vezet, lehet a valódi ellenfelük. Mármint az autók között, hiszen a legnagyobb kihívást ezúttal is az jelenti, kibírja-e a kocsi a teljes napot. Tavaly például egyik Toyota sem ment végig a versenyen, de még emlékezetesebb a 2016-os év, amikor a japán gyár amúgy magabiztosan vezető autója nagyjából 23 óra és 55 perc után adta meg magát.

A mezőnyben nem Alonso lesz az egyetlen jól csengő F1-es név, rajthoz áll ugyanis a 2009-es világbajnok Jenson Button, és a 2000-es évek első felének kiválósága, Juan Pablo Montoya is.

Címkék: autósport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!