Egységben bízik a kapitány. - Dárdai Pál a Magyar Labdarúgó-szövetség felkérésére három tétmérkőzésen, a románok, a Feröer-szigetek és a finnek elleni Eb-selejtezőn irányítja a nemzeti csapatot. A megbízott szövetségi kapitányt a munka megkezdéséről kérdeztük.

 
Dárdai Pál - Fotó: Illyés Tibor, MTI

– Meglepődött a felkérésen?

– Ezt nem mondanám, mert a levegőben volt, fel voltam rá készülve, igazán a döntés volt nehéz.

– Bátor embernek tartja magát?

– Nem vagyok bátor, de a felelősséget vállalom, tudom, hogy mit kell tennem, és azt meg is fogom oldani. Az MLSZ-től minden támogatást megkapok, úgy gondolom, jó stábom van, mindenki azon dolgozik, hogy jó legyen az edzőtábor, a játékosok jó passzban vannak, valójában minden adott ahhoz, hogy jól fel tudjunk készülni.

– Az első mérkőzésre Bukarestben kerül sor. Korábban válogatott labdarúgóként már játszott a románok ellen. Milyen emlékei vannak?

– Az egyik 2-0-ra elvesztett meccs előtt éjszaka felébresztették az egész csapatot, egy síró kisgyermeket addig vittek végig a folyóson, míg mindenki fel nem kelt.

– Mit tud a jelenlegi román válogatottról?

– Mindent. Komoly anyagot kaptam itthon és Németországból is, az egész stábommal együtt tudjuk, hogy mi az erősségük, mi a gyengéjük, hol sebezhetőek. Ha mi felkészültek vagyunk, akkor, mint a sportban általában, a napi forma dönt. Remélem, hogy egységben lesz a csapat, az egyéni teljesítmények is rendben lesznek, és akkor sikeresek leszünk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!