Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy páros tagjainak útjai rögtön a legnagyobb közös sikerük után elválnak – kivéve persze, ha valamelyikük visszavonul. Utóbbiról szó sem volt Babos Tímea és Andrea Hlavácková esetén, mégis, alig ért véget a női teniszpárosok vb-döntője Szingapúrban, már tudni lehetett, hogy a győztes magyar–cseh duónak – egy időre legalábbis – ez volt az utolsó közös fellépése.

 
Kristina Mladenovic (balra) és Babos Tímea: jön a második nekifutás

A sportág történetének első magyar világbajnoki címét szerző Babos saját elmondása szerint a jövőben főként az egyéni karrierjére akar összpontosítani, párosban csak a Grand Slam-tornákra helyezne hangsúlyt – ez lehetett az, amiben nem értettek egyet Hlaváckovával. A 24 éves, soproni születésű játékosnak van is hova visszakapaszkodnia, tavaly ősszel ugyanis a 25. volt a világranglistán, míg jelenleg az 57. helyet foglalja el.

A fejlemények után teniszberkekben rögtön találgatni kezdtek, vajon ki lesz Babos új partnere. A minap aztán kiderült, már a kérdésfelvetés is hibás, új partnerről ugyanis szó sincs: az első számú magyar teniszezőnő jövőre ismét azzal a francia Kristina Mladenoviccsal párosozik, akivel néhány éve a világ egyik legjobb kettősét alkották. A hírek szerint Baboshoz hasonlóan 2018-ban Mladenovic is főként az egyesre koncentrál majd, ami nem is meglepő, tekintve, hogy jelenleg a 10. a rangsorban. Ennek ellenére „közös adósságukat” azért szeretnék törleszteni, hiszen bár több tornát nyertek együtt, a Grand Slam-cím nem jött össze.

A legközelebb a sikerhez 2014- ben Wimbledonban jártak, ahol a döntőben az Errani, Vinci olasz duótól szenvedtek vereséget.

Címkék: tenisz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!