A Hungaroring immár 31. éve a Forma–1-es versenyek stabil helyszíne, sőt a hírek szerint a 2021-ig tartó szerződést nemrég újabb öt évvel meghosszabbították, így 2026-ig biztos a Magyar Nagydíj jövője.

 
Illusztráció

Ami az idei futamot illeti, izgalmas versenyre lehet számítani. A mezőnyt uraló Mercedes csapat pilótái, Nico Rosberg és Lewis Hamilton között egyre jobban élesedik az ütközésektől sem mentes párharc.

Továbbra is szabad a verseny kettőjük között, de a vezetés megszellőztette: ha még egyszer összeütköznek, annak már komoly következményei lesznek. Hamiltont mindössze 1 pont választja el a tabellát vezető Rosbergtől. A Hungaroring eddig Hamiltonnak kedvezett, négyszer volt futamgyőztes Mogyoródon, míg eddig Rosbergnek ez egyszer sem sikerült. A tavalyi győztes, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nagyon bizakodó: úgy véli, legutóbb a Brit Nagydíjon váltóhibák miatt gyengélkedő Ferrari Magyarországon javítani fog, és az sem aggasztja, hogy a konstruktőrök versenyében a Red Bull egyre jobban megközelíti a Ferrarit. Ugyanakkor a Red Bull csapata is nagy reményeket fűz a magyar versenyhez, nem alaptalanul, hiszen a 18 éves Max Verstappen az utóbbi időben elképesztő teljesítményt nyújt, csapattársa, Daniel Riccardo pedig jelenleg, ha csak két ponttal is, de megelőzi a tabella ötödik helyén álló Vettelt.

A Magyar Nagydíj futama július 24-én, vasárnap 14 órakor kezdődik Mogyoródon.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!