Elporladt ereklyék - Úgy tűnik, a tetőfűtés okozhatta a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokának leégését. Az épületben csütörtök éjszaka csaptak fel a lángok. És bár a tűzoltóknak egy óra alatt sikerült körülhatárolniuk a tüzet, az épület gyakorlatilag teljesen kiégett.

 
Hatalmas tűz a Testnevelési Egyetemen - Fotó: Mihádák Zoltán

A kár több mint 3 milliárd forint. Az eszmei kár felbecsülhetetlen: a tűzvészben számos elhunyt és élő sportoló emléktárgyai is megsemmisültek. A csarnokban felállított Sportcsillagok falán ott volt több mint 160 magyar sportoló, köztük Hidegkuti Nándor és Albert Flórián kéznyoma.

Az egyetemen egy napig szünetelt a tanítás. Mocsai Lajos rektor a köztévében elmondta: valószínűleg az elkövetkező két évben nem lesz hasonló létesítményük, ami „óriási problémát” jelent a tanároknak és diákoknak, mert egész Budapesten csak nagyon kevés hasonló csarnok van.

A XII. kerületi önkormányzat és kormány is minden segítséget megad az újjáépítéshez. A hallgatók átmenetileg a közeli MOM Sportközpontot és az ELTE Tanítóképző Karának előadóját is használhatják – jelentette be Pokorni Zoltán polgármester. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig jelezte, hogy a jövő keddi kormányülésre meghívják Mocsai Lajos rektort.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!