Veretlen profi ökölvívó-világbajnokunk, Erdei Zsolt a hétvégén ismét nagy halra megy. A félreértések elkerülése végett: ezúttal nem a ringben, hanem közel Budapesthez, a Mendei-tónál az Erdei Zsolt Horgász Vándor Kupán próbál kifogni méretes uszonyost. Zsolt legkedvesebb kikapcsolódása a horgászat – közben nyugalom és béke van.

 
Erdei-Mitchell 2011. június Atlantic City

– Nemrég Amerikában bizonyította az egykori nagyközépsúlyú világbajnok Byron Mitchell ellenében, hogy tudja, mit kell csinálni a ringben, hiszen az amerikai öklözőt a hatodik menetben a padlóra küldte, riválisát le is léptették.

– Hála istennek úgy alakultak a dolgok, ahogy akartam, mert jól fel voltam készülve, és erőnlétileg is a maximumon voltam. Oda mertem állni verekedni, abban a stílusban, amit az amerikaiak kedvelnek.

– Hogy tervezi, mikor lesz a következő megmérettetése Amerikában?

– Most egy kis pihenő vár rám, újabb meccs egyelőre nem foglalkoztat, ez nem is az én dolgom, hanem a menedzseré és a promóteré.

– Mivel lenne elégedett pecázáskor a tóparton?

– Hogy a reggel 8 órától déli egyig tartó horgászversenyen sikerüljön olyan halat fognom, amely majd a bográcsba is bekerülhet.

– Akkor most képletesen egy nagy halról. Mostani meccse előtt többször hangsúlyozta, hogy a legszívesebben Bernard Hopkinsszal találkozna, a súlycsoport élő legendájával, aki nemrég, 46 évesen szerezte meg ismét a súlycsoport világbajnoki címét. Mint hírlik, találkoztak.

– Valóban, véletlenül összefutottunk és kellemesen elbeszélgettünk. Jó lenne a ringben is összefutni…


Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!