„Eto’o már csak álom számunkra” – írta egy albán internetes újság azok után, hogy a Honvéd az Európa Liga első fordulójában 1-0-ra győzött a helyi Flamurtari Vlore otthonában, így toronymagas esélyesként várhatja a jövő heti, budapesti visszavágót.

 
VH montázs (Fotó: MTI, Europress)

A kameruni Samuel Eto’o pedig úgy jön a képbe, hogy a párharc nyertese a második körben a kétszeres BL-győztes, négyszeres afrikai aranylabdás játékost is soraiban tudó orosz Anzsi Mahacskalával találkozik. Ráadásul a Honvéd továbbjutás esetén is megússza a dagesztáni túrát, az UEFA ugyanis biztonsági okok miatt nem engedélyezi, hogy az Anzsi otthon rendezze nemzetközi kupameccseit. Az MTK-nak már nem volt ilyen sikeres a visszatérése a nemzetközi porondra, a tizenegyest is hibázó kék-fehérek 1-1-es hazai eredménnyel utazhatnak csütörtökön a szlovák Senicához. A mérkőzés a legtöbb magyar háztartásban „láthatatlan” lesz, ugyanis a Digi Sport közvetíti – igaz, így is jobb a helyzet, mint a Flamurtari–Honvéd találkozó esetében, amelyet sehol sem lehetett megtekinteni.

A július 27-én rajtoló NB I-gyel kapcsolatban már sokkal nagyobb volt a hazai tévécsatornák érdeklődése: az idei szezonban a fordulónkénti nyolc mérkőzésből hét is képernyőre kerül. Négy meccset a Sport Tv-n, hármat pedig a Duna Tv-n lehet majd látni, de az olimpia után a Magyar Televízió is műsorra tűz bajnokikat. A Sport Tv egyébként a héten újra megszerezte a Bajnokok Ligája közvetítési jogát is. A csatorna a BL-t megelégelő TV2 helyét veszi át, vagyis egy keddi mérkőzést sugározhat és a sorozat döntőjét is műsorára tűzheti.

És ha már tévéközvetítések. Szerdán Videoton–Debrecen Szuperkupa-fináléra kerül sor Székesfehérváron, amely azonban létre sem jött volna, ha nem lennének a Magyar Labdarúgó Szövetséget kötő tévés szerződések. Normál esetben a Debrecen azzal, hogy megnyerte a bajnokságot és a kupát, automatikusan a Szuperkupát is bezsebelné, ám a Sport Tv ragaszkodott a találkozóhoz, amelyen így a bajnoki ezüstérmes Videoton lesz az ellenfél.
 

Debrecenbe kéne menni...

A héten elkészített sorsolás szerint nem egész három hét múlva a Haladás–Eger összecsapással kezdődik az NB I új idénye. Mindez azért furcsa, mert az újoncok a szokásjog szerint általában hazai pályán kezdenek, hogy saját közönségük előtt ünnepelhessék az élvonalbeli debütálást. Úgy tűnik azonban, hogy az NB II Keleti csoportjából feljutó Eger később se léphet pályára saját stadionjában. A Szentmarjay Tibor Városi Stadion az MLSZ szerint nem alkalmas első osztályú mecscsek rendezésére, ugyanis se világítás, se elegendő mellékhelyiség, se eredményjelző, se megfelelő korlátok, se kispad sincs. Az egrieknek így jelen állás szerint Debrecenbe kell utazniuk a hazai mérkőzésekre. A klub eredetileg, a nagyobb bevétel reményében, csak a Ferencvárost akarta ott fogadni. Ennél is aggasztóbb azonban az, hogy a hírek szerint a csapat főtámogatója, Jámbor János azon gondolkozik, hogy nem támogatja tovább az otthon is idegenben játszó Egert.

Címkék: sport, labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!