Pályafutása 35. pole pozícióját szerezte Lewis Hamilton a Formula–1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén. Mellőle mercedeses csapattársa, Nico Rosberg, míg a második sorból Daniel Ricciardo (Red Bull) és Valtteri Bottas (Williams) indulhat a ma délután 14 órakor kezdődő futamon, amely az idei szezon első európai versenye lesz.

 
Fotó: Albert Gea, Reuters

Bár ugyanitt tavaly is Rosberg és Hamilton indult az első sorból, akkor elég pesszimistán nyilatkoztak az esélyeikről, és igazuk lett: a futamot a hazai közönség előtt Fernando Alonso nyerte, és a Mercedesek jócskán lemaradtak. Idén az eddigi eredmények alapján már joggal magabiztosak a Mercedes pilótái, hiszen úgy tűnik, a remek formában lévő Hamilton zsinórban a negyedik futamgyőzelmét is begyűjtheti. Ebben leginkább a csapattárs Rosberg akadályozhatja meg, aki jelenleg 4 pontos előnnyel vezeti a tabellát, és aki nemrég elmondta, a személyes kapcsolata Hamiltonnal most kicsit „keményebb” lett.

A Spanyol Nagydíjra minden csapat komoly újításokkal készült, mégis úgy tűnik, a Mercedes egyre nagyobb előnyre tesz szert a többiekkel szemben. Toto Wolff, a csapat első embere legutóbb arról beszélt, hogy a Red Bull mellett a Ferrari, személy szerint Alonso lehet még veszélyes rájuk. Az ezúttal a 7. rajtkockából induló Alonso, aki három hete Sanghajban harmadik lett, óvatosan annyit mondott: nem álmodozik újabb dobogóról.

Ami a Red Bullt illeti, Ricciardo általában remekül versenyez, de Vettel még mindig „gödörben” van, a szombati időmérő harmadik szakaszában megállt alatta az autó, így a 10. helyről vághat neki a versenynek.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!