Nem elég, hogy a regnáló angol bajnok gyengén kezdte a szezont, és csak a bajnokság alsóházában szerénykedik, a londoni kékek háza táján más probléma is terítéken van.

 
Eva Carneiro és José Mourinho - Forrás: Puzzlepix

Szinte napra pontosan két hónapja történt, hogy megromlott a Chelsea csapatorvosa, Eva Carneiro (képünkön balra) és munkaadója viszonya. Ebben főszerepet vállalt a klub vezetőedzője, José Mourinho, aki a Swansea elleni bajnoki mérkőzésen obszcén szavakkal bírálta a doktornőt.

A végkifejlet: Carneiro – aki szépségének köszönhetően a világ legnépszerűbb csapatorvosa – kikerült a londoni futballklub stábjából. Később, bár visszavették volna, de Carneiro elutasította a lehetőséget, és az FA-hez (Angol Labdarúgó-szövetség) fordult Mourinho magatartása miatt. A szervezet szabályai szerint a portugál szakember akár öt mérkőzésre szóló eltiltást is kaphatott volna, ám nem történt semmi. Carneiro és az őt képviselő ügyvéd szkeptikusan fogadta a döntést, ugyanis szerintük a vizsgálóbizottság több jelentős bizonyítékot is figyelmen kívül hagyott.

Az incidens mostanra nem csupán sportszakmai és jogi körökben van napirenden, az FA kétes döntésének köszönhetően a vita már a nők labdarúgásban történő szerepvállalásáról szól. Heather Rabbatts, a vizsgálóbizottság független tagja szót is emelt Mourinho ellen. Szerinte az ilyen és ehhez hasonló esetek nagyon megnehezítik a nők elhelyezkedését és tevékeny részvételét a labdarúgásban.

Az angol újságírók José Mourinhót is próbálták szóra bírni a Carneiro-üggyel kapcsolatban, a kiemelkedő szakmai tudása mellett pikírt stílusáról és botrányairól is híres menedzser azonban nem kívánta kommentálni a fejleményeket. Csak arról biztosította a sajtót, hogy egy napon az ő véleményét is megismerheti a közvélemény.

A Chelsea gyönge eredményei miatt az utóbbi napokban felmerült José Mourinho (háttal) menesztésének kérdése, de kiderült, hogy az évente 10 millió fontot (4 milliárd forintot) kereső sztáredzőnek 37,5 millió fontot kellene fizetni, ha felbontanák a 2019 nyaráig szóló szerződését.

Címkék: angol foci, botrány

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!