Szinte biztos, hogy az utolsó futam dönt a vb-cím sorsáról.

 
F-1 - Lewis Hamilton

Közel háromhetes szünet után Austinban, az Amerikai Nagydíjjal fordul rá a finisre a Forma–1-es versenysorozat. Nem véletlen, hogy a világbajnoki címért elszánt küzdelmet folytató két mercedeses versenyző, Lewis Hamilton (képünkön) és Nico Rosberg is kalkulálgat, miközben abban reménykedik, nem jön közbe olyan technikai hiba, ami keresztülhúzná a számítását. Sokan az utóbbi időben lendületbe jött Hamilton győzelmét jósolják.

A pontversenyt 291 ponttal vezető brit pilóta mégsem lehet nyugodt, hiszen jelenleg 17 ponttal előzi meg csapattársát, Rosberget, márpedig ez az előny a maival együtt még hátralévő három futamon akár el is olvadhat. Ráadásul a november 23-án Abu-Dzabiban sorra kerülő idényzáró versenyen már érvényesül a sokat vitatott „dupla pontos rendszer”, a végelszámolásnál az itt szerzett pontok kétszeresét kapják a versenyzők. Hamiltonnak nem tetszik az új szabály, Rosberg viszont kifejezetten örül, és mint nyilatkozta: készen áll a támadásra, hiszen a három futamon így akár 100 pontot is lehet szerezni.

Az már a múlt héten kiderült, hogy az Amerikai Nagydíjra megfogyatkozik a mezőny, a Caterham és a Marussia anyagi okok miatt nem áll rajthoz. Az átigazolásokról régóta várt nagy bejelentések azonban megint elmaradtak: továbbra sem lehet tudni, hogy merre tart Fernando Alonso, és hivatalosan még mindig nem erősítették meg, hogy a Red Bull istállót elhagyó Sebastian Vettel jövőre a Ferrari színeiben versenyez. Többek szerint a négyszeres világbajnoknak nehéz dolga lesz. Willi Weber, Michael Schumacher egykori menedzsere például egyenesen úgy fogalmazott: „Sebastian Vettel nem lesz túl sikeres a Ferrarinál, ahol, ha valami nem működik megfelelően, sokkal nagyobb a nyomás, mint bárhol máshol, márpedig Sebastian sokkal érzékenyebb, mint Michael volt.” Vettel, aki idén rengeteg műszaki hibával küszködött, motorcsere miatt a boxutcából rajtol a magyar idő szerint vasárnap este 21 órakor kezdődő versenyen, amelynek időmérő edzését szombaton lapzártánk után rendezték.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!