Amióta Magyarországon Formula–1-es versenyt rendeznek, lapunk minden évben még a szabadedzések előtt tippelésre kér fel ismert embereket. Azt kérdeztük, kit intenek le elsőként az idei világbajnoki sorozat 11. futamán, a Magyar Nagydíjon.

Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó:
„Én mindenre szeretek fogadni, nálam Nico Rosberg, a Mercedes pilótája a favorit.”

Hargitay András világbajnok úszó:
„A versenynek nagyon jót tenne, ha most nem a Mercedes csapat valamelyik tagja nyerne, de ha mégis, akkor Lewis Hamilton győzelmének jobban örülnék, mert múlt héten, a Német Nagydíjon fantasztikus teljesítményt nyújtott, amikor a 20. helyről indulva feljutott a dobogó harmadik fokára.”

Nagy László kézilabdázó:
„Hosszú évekig Spanyolországban játszottam, és mindig Fernando Alonsónak szurkoltam, aki nagyon népszerű a hazájában. Most is neki drukkolok, örülnék, ha megnyerné a futamot, bár a realitás Rosberg vagy Hamilton győzelme mellett szól.”

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos:
„Egyértelműen Lewis Hamilton az esélyes, kiváló versenyző, aki a Hungaroringen mindig nagyon jól teljesített. Persze megint jöhet egy műszaki hiba, és akkor minden borulhat.”

Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó:
„Én elsősorban Michael Schumachernek szurkolok, és nagyon reménykedem a mielőbbi felgyógyulásában. Ami pedig a vasárnapi versenyt illeti, Nico Rosberg és Lewis Hamilton küzdelmére számítok, és a hungaroringi futamon is ezt a sorrendet várom.”

Faluvégi Péter, a Hungaroring versenyigazgatója: „Lewis Hamilton végez az első helyen, mert az ő stílusának nagyon fekszik ez a magyar pálya. Mogyoródi győzelmének, mondhatni, már „hagyománya” van, Michael Schumacherrel együtt tartják a rekordot, mindketten négyszer nyerték meg a Magyar Nagydíjat.”

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!