Amióta Magyarországon Forma–1-es versenyt rendeznek, lapunk minden évben még a szabadedzések előtt tippelésre kér fel ismert embereket. Idén Rióba készülő olimpikonoktól és a Hungaroring versenyigazgatójától kérdeztük, szerintük kit intenek le elsőként a 31. Magyar Nagydíjon.

Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó: – Úgy tűnik, ebben az évben is a Mercedes csapat „háziversenye” folytatódik a Forma–1 élén. Remélem, hogy a Magyar Nagydíj izgalmasabb lesz, és ezúttal valaki más végez az első helyen.


Imre Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok párbajtőröző: – Nem kérdéses, hogy Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton lesz a futamgyőztes, de szerintem Hamilton fog nyerni, most megint jó formában van, és persze az autója is százszor jobb, mint a többieké.


Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó: – Nekem a jelenlegi mezőny legszimpatikusabb tagja a fiatal, feltörekvő Max Verstappen (Red Bull), aki idén már többször is a dobogóra állhatott, és legutóbb a Brit Nagydíjon is remekül versengett a Mercedesekkel. Én neki szurkolok.


Faluvégi Péter versenyigazgató: – Sajnos vagy hál’ istennek, a Mercedeseknek hatalmas az előnyük, és ha a nagy küzdelemben ki nem lökik egymást, Mercedes-győzelem várható, én szívesen inteném le Nico Rosberget.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!