A háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalint választotta tagjai közé a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

 
Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok

A 41 esztendős kajakosnő egyedülállóan sikeres pályafutása során 31 világbajnoki címet és 29 Európa-bajnoki aranyat nyert. A 2004-es athéni és a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon Janics Natasával párosban végzett első helyen, míg 2012-ben Londonban a négyes hajó tagjaként állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára – olimpiákról emellett 5 ezüstérme is van. A 2013-as évet még végigversenyezte, 2 Eb-aranyat és 1 vb-ezüstöt is szerzett, majd 2014-ben megszületett kislánya, Schmidt Luca Anna.

Ezt követően, ahogy több interjúban is elmondta, már a család került nála az első helyre, és végül tavaly nyáron hivatalosan is visszavonult.

Az 1991-ben alapított Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének jelenleg 20 tagja van, ha egyikük meghal, a tagság választja ki az utódját. A mostani beiktatásra az idén 78 éves korában elhunyt súlyemelő olimpiai bajnok Földi Imre halála után került sor. A megtisztelő cím, amely egyébként külön díjazással nem jár, birtokosai jelenleg: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Nagy Tímea, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Székely Éva, Török Ferenc, Vaskuti István és Wichmann Tamás.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!