Bár egy napja még elképzelhetőnek tűnt egy újabb átmeneti megoldás, Michael Preetz, a Hertha BSC klubmenedzsere a sportnapilapnak nyilatkozva egyértelművé tette: Dárdai Pál „küldetése” az oroszok elleni meccsel (1-2) véget ért a magyar labdarúgó-válogatott élén.

 
Dárdai Pál

Mint Preetz elmondta, „e téren azóta sem változott semmi, ennélfogva Dárdai Pál magyarországi megbízatása nem hosszabbodik meg. Eleve Pál kérése, kívánsága volt, hogy megbízatása után ismét a berlini utánpótlásképzésben végzett munkájára és edzői tanulmányaira összpontosíthasson.”

A fenti mondatok alapján úgy fest, Dárdainak időközben jobban a szívéhez nőtt a munka és a válogatott, hiszen eleinte csak beugróként gondolt magára, ám az oroszok elleni meccset követő félmondataiból, illetve a körülötte dolgozók nyilatkozataiból úgy tűnt, szeretné elérni, hogy a soron következő két Eb-selejtezőre ismét 1-1 hét „kimenőt” kapjon a berliniektől. Ha ezt csakugyan nem kapja meg, az MLSZ a közeljövőben kénytelen más, hosszú távú megoldás után nézni. A baj csak az, hogy a játékosok és a szurkolók szemében a csapat körül régen látott pozitív légkört teremtő Dárdai után egy évek óta ígérgetett „neves külföldi szakember” is visszalépés lenne.

Dárdai Pál magyarországi megbízatása nem hosszabbodik meg.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!