Fél szemmel a menekülési útvonalat kereste, mert német cserediákok társaságában nézte a 7-1-es totális brazil összeomlással végződött német-brazil meccset tudósítónk.

 
Brazil szurkoló

Nem óvatoskodott az a brazil férfi, aki a zsúfolt teraszon egyre nagyobb nevetéssel figyelte a kudarot, és volt felesége futballőrült új párját szidta, "meg az összes többi ignoráns nacionalistát is, akik semmibe vették az eddigi hetek FIFA-ellenes tüntetéseit, és nem csak a harmatgyenge csapatot, de saját fontosságukat is túlértékelték."

"Könnyek közt Rióban"címmel küldte újabb levelét a foci-vb egyik helyszínéről Légrády Eszter. A tudósítás teljes terjedelmében a Vasárnapi Hírek július 13-i nyomtatott kiadásában olvasható. (A beszámolót honlapunkon is közzétettük, itt.)

Légrády Eszter beszámol a vereség utáni napokban kialakult helyzetről is: a brazilok nem dühödten élik meg a kudarcot, ahogy várnánk.

A holland válogatott viszont óriási népszerűségnek örvend, a levélben részletezi Légrády Eszter, mivel érte el ezt a csapat.

Vasárnap éjjel 11 órára, legkésőbb éjfélre tudni fogjuk a választ a 2014-es sportév legfontosabb kérdésére, amely mostanra leegyszerűsödött: Németország vagy Argentína nyeri a vb-t? A tornát, amely hosszú évek óta nem látott színvonalon és gólmennyiséggel indult, hogy aztán az egyenes kieséses szakaszra már a „csak ne kapjunk gólt” szemlélet váljon uralkodóvá. Magyar idő szerint 21 órától 1 milliárd ember azért még reménykedve a képernyők elé ül: hátha mégsem a földrengésszerű német–brazil lesz a vb legemlékezetesebb meccse.

Szombaton éjszaka mérkőzött meg Brazília és Hollandia válogatottja a harmadik helyért. Hollandia gyorsan kétgólos előnyt szerzett, amit végig megtartott, majd a hosszabbításban lőtt újabb góllal állította be a 3-0-ás végeredményt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!