A világ legtekintélyesebb bokszlapja a Ring magazin minden évben rangsorolja a világ legjobb 100 ökölvívóját: 2010-ben Erdei Zsolt a 73. volt.

  -
  -
- – Kép 1/2

Veretlen profi bokszvilágbajnokunk, Erdei Zsolt arra készül, hogy nagy halat fogjon ki Amerikában: Bernard Hopkinsra „halászik”. Menedzsere és kinti tanácsadója mindent megtesz, hogy létrejöjjön ez az álommérkőzés, hiszen Hopkins a félnehézsúly sokszorosan megkoronázott királya, és még 46 évesen is igen kemény az ökle.

– Felröppent a hír, hogy márciusban akár világbajnoki címmeccset is vívhat a WBA-szervezet megüresedett trónjáért a spanyol Campillóval.

– Ez csak pletyka volt. Erre a meccsre akkor lett volna egyáltalán lehetőség, ha Sumenov és Brähmer címegyesítő mérkőzése létrejön. Ekkor üresedett volna meg a WBO trónja. De a meccs elmaradt, így szó sem lehet arról, hogy Campillóval bokszoljak.

– Akkor kivel és mikor bunyózik?

– Ez egyelőre még nem tisztázódott, én Hopkinsot választanám.

– Mit gondol, mikor léphet ringbe?

– Áprilisban szeretnék.

– Hopkins nemrég nagy meccset vívott Pascal ellen, akivel a pontozók szerint döntetlenre végzett, annak ellenére, hogy alaposan elverte a világbajnokot. Nem tart attól, hogy nagy pofont kap, ha összejön a meccs?

– A boksz már csak ilyen, adokról és kapokról szól. Pályafutásomnak csúcsa lehetne, ha Hopkinsszal összemérhetném tudásomat. Nem azt mondom, teljesen mindegy, hogy megver-e vagy sem, de óriási dolog lenne, ha összeakaszkodhatnánk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!