„Alapos gondolkodás után rájöttem, a testem nem bírja a profi futball által teremtett elvárásokat” – mondta a minap Tomás Rosicky, beállva azon klasszis labdarúgók már így is meglehetősen hosszú sorába, akik idén fejezték be pályafutásukat. Nézzük, kiket nem nézhetünk már 2018-ban…

 
Francesco Totti - Fotó: Giuseppe Maffia, AFP


Visszavonult többek közt az utolsó olyan aranylabdás focista, akit nem Lionel Messinek vagy Cristiano Ronaldónak hívnak, vagyis Kaká. A 35 esztendős brazil játékos friss döntése talán nem rengette meg annyira a futballvilágot, hiszen az utóbbi években amúgy is kissé „lekerült a térképről”, 2014 óta a brazil São Paulo, illetve az Orlando City (USA) gárdáit erősítette. Úgy fest, az amerikai bajnokság mostanra a „levezető” európai legendák gyűjtőhelye lett, Kaká mellett ugyanis idén itt ért véget Andrea Pirlo és Frank Lampard karrierje is.

Különösen érzelmes nap volt a Bayern München szurkolóinak 2017. május 20-a, aznap, a Freiburg elleni bajnokin köszönt el ugyanis Philipp Lahm és Xabi Alonso. Amíg azonban utóbbi játékosnál csak egy páratlanul sikeres pályafutás utolsó állomása volt München, addig Lahm a klub saját nevelésű ásza, aki többek között arról híres, hogy védő létére másfél évtizednyi felnőttkarrierje során egyetlen piros lapot sem kapott. És bár Lahm is hatalmas klubikon, még ő sem versenyezhet ilyen téren a 41 éves Francesco Tottival (képünkön). aki 25 esztendő után idén viselte utoljára a Roma mezét – az egyetlen klubét, ahol valaha játszott.

A fenti névsor eredményeit összeadva már így is megszámlálhatatlanul sok trófeánál járunk, ráadásul már most biztos, hogy jövőre tovább folytatódik a „csillaghullás”, a 2017/18-as szezon május-júniusi végeztével ugyanis felhagy a játékkal a spanyol Xavi és az olasz Gianluigi Buffon is.
 

Címkék: sport, labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!