A magyar futballban évtizedek óta példátlan sikersorozatot tudhat maga mögött Jakabfi Zsanett, aki idén klubjával, a VfL Wolfsburggal megnyerte a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is. Mindezt nem a kispadon ücsörögve, csereként, néha játéklehetőséghez jutva érte el: a magyar válogatott játékost ősszel a német bajnokság edzői a szezon legjobb játékosává választották.

 
Az egyetlen magyar BL-győztes (Fotó:AFP)

Zsanett 78 percnyi játéka tulajdonképpen meglepetés volt a Bajnokok Ligája csütörtök esti, Olympique Lyon elleni döntőjében, a csatár ugyanis nemrég épült fel bokaszalag-szakadásából, így különösen örömteli a siker. A francia csapat döntőbe jutása ellenben nem volt meglepő: eddig kétszer nyerték már meg a sorozatot, és ugyanennyi alkalommal lettek ezüstérmesek. A Wolfsburg először menetelt a fináléig, igaz, a német csapatok sikere megszokott a Bajnokok Ligájában, amelyben diadalmaskodott már a Turbine Potsdam, a FCR 2001 Duisburg és az 1. FFC Frankfurt is. A német fölény is jól jelzi, hogy a Bundesliga Európa (és tulajdonképpen az egész világ) legerősebb bajnoksága. A meccset Müller tizenegyesgóljával 1-0-ra nyerte a Wolfsburg.

A 23 éves Jakabfi Zsanett az MTK játékosa volt egészen 2004-ig, akkor igazolt a Bundesligába. A Wolfsburghoz 2015-ig köti szerződés, német edzője szerint az egész bajnokság egyik legtehetségesebb játékosa. Puskás Ferenc óta ő az első magyar futballista, aki megnyerte a legrangosabb európai kupát – ha pedig szigorúan a Bajnokok Ligája sorozatát nézzük, Zsanett az első és egyetlen magyar, aki magáénak tudhatja a trófeát. Külön öröm, hogy sok magyar látogatott a lodoni Stamford Bridgeen rendezett döntőre, hogy Zsanettnek szurkoljon, ő pedig külön megköszönte a buzdítást honfitársainak: magasba emelte a BL-serleget előttük.

Címkék: sport, labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!