Bár a hét második felében mértékadó kézilabdás portálok már kész tényként kezelték, egyelőre hivatalos bejelentés híján maradjunk a feltételes módnál: Sterbik Árpád majd másfél évtized után jövőre visszatérhet Veszprémbe!

 
Sterbik Árpád Veszprémben zárhatja le páratlanul sikeres karrierjét - Fotó: Kisbenedek Attila, AFP

Év elején még a vajdasági születésű kapus visszavonulásáról lehetett hallani, most azonban úgy fest, további két évvel megtoldja pályafutását. A magyar bajnok együttes a hírek szerint nem hosszabbítja meg Mirko Alilovic 2018 nyarán lejáró szerződését, ez azt jelenti, hogy a novemberben 38 éves Sterbik a következő idénytől Mikler Rolanddal alkothat párost.

Sterbik 2001-ben igazolt az akkor még Fotex néven futó bakonyiakhoz, akikkel 2002-ben Bajnokok Ligája-döntőbe jutott, ám ott a Magdeburg bizonyult jobbnak. 2004-ben aztán az azóta megszűnt spanyol Ciudad Realhoz szerződött, amellyel 3 BL-címet is nyert, 2005-ben pedig a világ legjobb játékosa díjat is bezsebelte. Innen a Barcelonán át vezetett az útja jelenlegi klubjához, a Vardar Szkopjéhoz, ahol idén összejött neki a 4. BL-siker is. Bár veszprémi időszakában megkapta a magyar állampolgárságot, sőt 2002-ben az év magyar kézilabdázójává választották, a válogatottban végül nem szerepelt. Nem úgy a spanyoloknál, akikkel 2013-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

Bár lassan két évtizednyi profi karrier áll mögötte, messze nem csak a rutin szól Sterbik mellett, hanem az is, hogy még mindig a világ egyik legjobbjának számít: idén júniusban 37 évesen őt választották a BL négyes döntőjének legértékesebb játékosává (MVP). Ráadásul, ha hozzátesszük, hogy a 21. század másik korszakos kapusa, a francia Thierry Omeyer (PSG) 41 évesen is a legmagasabb szinten véd, Sterbiknek is lehet még néhány jó éve.

Címkék: kézilabda, Fókusz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!