A kajak-kenusok hétvégi, szegedi válogató versenyén eldőlt, hogy Vajda Attila (kenu egyes 1000 méter) és a Kovács Katalin, Janics Natasa női kajak páros (500 méter) is megpróbálhatja megvédeni olimpiai bajnoki címét Londonban.

Vajdának ehhez részleges védettsége miatt elég volt egy válogatót nyernie, és ezt magabiztos versenyzéssel meg is tette. A célba érkezés után Vajda kifakadt, úgy érezte, hogy a versenykiírás és a lebonyolítás finoman szólva sem neki kedvezett. „A terv, hogy engem megverjenek, nem jött össze. A szövetség nem tudta egy tollvonással elintézni. És mostantól kezdve engem hagyjanak edzeni, nyugodtan készülni az olimpiai címvédésre” – idézte a kenust a sportnapilap. Storcz Botond szövetségi kapitány lapunknak megerősítette, Vajda mostantól az ötkarikás játékokra koncentrál, ezért a jövő heti Eb-t is kihagyja. A megszerzett egyetlen kenus kvóta egyébként lehetővé teszi, hogy Vajda az 1000 méteres egyes mellett 200-on is induljon.

Nem voltak konfliktusoktól mentesek az elmúlt hetek a női kajakosknál sem, de mostanra kicsit tisztult a kép. Mint Storcz Botond elmondta, Kozák Danuta 500 egyesben már korábban kiharcolta az olimpiai részvételt, és pénteki diadalával csatlakozott hozzá a Kovács–Janics páros is. Vasárnap rendezik a 200 egyes második válogatóját, amelyet ha az első viadalon győztes Janics nyer, a páros mellett ebben a számban is biztos induló az olimpián. A női négyes összeállításáról jövő hét elején dönt a kapitány, aki egyelőre annyit árult el, Kozák biztos tagja az egységnek.Munkatársunktól

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!