A 24-szeres válogatott kapus, Fülöp Márton sokéves angliai szereplés után Görögországban, az Aszterasz Tripolisz együttesénél légióskodott, amikor idén tavasszal egyik pillanatról a másikra eltűnt a neve az összeállításból, összecsomagolt és hazajött.

 
Fotó: Andrew Yates, AFP

A bal karjában rákos daganatot fedeztek fel. Ismerve Marci akaraterejét, sokan biztosak voltak benne, hogy legyőzi a gyilkos kórt és visszatér a pályára. A legfrissebb hírek szerint már a Ferencváros edzéseit látogatja és megkezdődött a teljes rehabilitációja.

– Hogy derült fény a betegségére?

– Áprilisban az egyik edzésen közelről egy bombaerős lövés érte a bal karomat, a vérömleny és a fájdalom napokig nem múlt el és a fizikoterápiás kezelésre sem reagáltam. Hazajöttem kivizsgálásra és ekkor derült ki, hogy egy rákos daganat van a bal kezemben, amelyet megoperáltak. Nem mondom, hogy könnyű időszak van mögöttem, hideg zuhanyként ért ez az egész, ám előre kell nézni, a családom, a barátaim és nagyon sok szurkoló is mellettem állt. A kemoterápiás kezelések végén már úgy éreztem, nagyon hiányzik a sport, és orvosaim biztatására is elkezdtem futni, biciklizni.

– Miként jött a képbe a Fradi?

– A zöld-fehérek jelenlegi edzője Ricardo Moniz, aki annak idején Angliában a Tottenhamnél az egyik trénerem volt, felajánlotta, hogy töltsem náluk a rehabilitáció egy részét.

– Egy MTK-s kötődésű játékos a legnagyobb rivális csapattól kapta a segítséget.

– Nem csak azért örültem a felkínált lehetőségnek, mert a volt trénerem hívott, hanem arra is kíváncsi voltam, milyen belülről az ország legnépszerűbb csapata. Meg kell mondjam, nagyon jólesett, ahogy fogadtak, érzem a felém irányuló szeretet és ez sokat jelent számomra.

– Moniz személyében egy kicsit „visszaköszön” az angliai múlt. Van még kapcsolata a volt csapattársaival?

– Igen, többekkel is, és ez nekem fontos. Nagyon büszke vagyok arra, hogy azon kevés magyar játékosok közé tartozom, akik szerepelhettek a Premier Ligában. Több mint negyven mérkőzésen védhettem, és talán a legemlékezetesebb időszakom az volt, amikor a Manchester City csapatában állhattam a háló előtt, bár azt sem felejtem el, amikor a Sunderlanddel megvertük az Arsenalt.

– Együttese, a Tripolisz, a harmadik helyen zárta a görög bajnokságot és nemzetközi kupaszereplésre kapott lehetőséget. Velük is tartja a kapcsolatot?

– Igen, rendszeresen érdeklődtek, hogy mi van velem. Sajnos a csapat gerince a bajnokság végén távozott, egyébként az én szerződésem is lejárt, de ha teljesen felépülök, szívesen visszavárnak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!