Bronzérmes lett a magyar női vízilabda-válogatott, 2012 után ismét. Feszült hangulatú, piros lapokban gazdag, sok helyzetet kihagyós volt a tegnap délutáni meccs. Végül szinte telt ház előtt, 5000 néző biztatása mellett nyert a magyar csapat 10-9-re a címvédő olaszok ellen a Hajós Alfréd Sportuszodában.

 
MTI-fotó: Kovács Tamás

A Margitszigeten sem a játékra, sem a hangulatra nem lehetett panasz. Pedig nem kezdett jól a magyar csapat: már az első percben kiállították Illés Annát, majd két perc alatt két gólt kapott a hazai válogatott. Burka Barbara szerezte meg az első magyar találatot, majd egy olasz kiállítás után gyorsan kialakult az egyenlőség. Az első negyed 6. percében az olaszok vezettek, majd az emberelőnyt kihasználva Antal Dóra volt eredményes.Gang Edina többször is zseniálisan védett, a második negyedet fölényesen hozták, a félidőben 7-5 volt az állás.

A 3. negyed elején Merész András szövetségi kapitány kapott sárga lapot, ráadásul Bianconi sorban a harmadik gólját lőtte be, így 7-7-re zárkóztak fel az olaszok. A negyedik negyed elején Keszthelyit megrúgta az egyik olasz az ötös előtt, de a bíró nem nyúlt a sípjához. Majd Radicchit, Illés Annát és Cottit is végleg kiállították. A hajrában is több helyzet kimaradt, majd kialakult a végeredmény: 10-9-re nyertek a magyarok.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!