Harmadik lett az Eb-n az új összetételű női négyes, és a németektől elszenvedett több mint két és fél másodperces vereség jó időben jött intelemnek is tekinthető. Van még néhány hét a londoni olimpiáig.

 
Elsôre harmadik a négyes a zágrábi döntő után. Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina

Tény, hogy Kovács Katalin gyomorpanaszokkal küzd a hétvégén, ráadásul ez a négyes még alig edzett együtt, de 2,5 másodperc az mégiscsak 2,5 másodperc. Márpedig ezt a londoni kajak-kenu versenyekig hátralévő hat hét alatt ugyanennek a négy versenyzőnek kell ledolgoznia, hiszen Storcz Botond szövetségi kapitány egyértelművé tette, Janics Natasa nem triplázhat, a héten a válogatási elveket kritizáló Paksy Tímea pedig nem kerül be az utazó csapatba.

Az, hogy a magyar küldöttség szombaton mégis nyert egy aranyat olimpiai számban, a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duónak (1000 méter) köszönhető. Ma Janics lehet a főszereplő, a 9 órakor kezdődő 500-as döntőkben Kováccsal indul párosban, déltől pedig 200 egyesben áll rajthoz. Érdemes figyelni azt is, mire megy Kozák 500 egyesben, valamint 1000 méteren a férfi kajak 4-es

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!