Az odafele úton jó dolguk lehetett, ám a mérkőzésben már nem sok örömüket lelhették a felcsúti
drukkerek a labdarúgó NB I tavaszi nyitófordulójában, a Puskás Akadémia csapata ugyanis, felejthető
meccsen, hazai pályán kapott ki a Debrecentől.

 
Elhasalt a Felcsút a tavaszi nyitányon - Fotó: Illyés Tibor, MTI

A találkozó egyetlen gólját Tisza Tibor szerezte az 55. percben. Ezek után kész szerencse, hogy legalább az útiköltséget megspórolhatták a házigazdákat buzdítók, a felcsúti klub ugyanis 7 különböző irányból indított ingyenes buszjáratokat a találkozóra.

A közel három hónapos szünet után folytatódó bajnokság tavaszi idényének nagy kérdése lesz, hogy a listavezető, 8 pontos előnnyel „telelő” Videotont be tudják-e még fogni a riválisok. A székesfehérvári csapat látszólag könnyű helyzetben van, ám a hátralévő 13 mérkőzéséből csak 4-et játszik majd hazai pályán. Vasárnap is idegenben kellene bizonyítaniuk, 16.30-tól Győrben lépnek pályára, míg 18.30-tól a forduló zárótalálkozójára kerül sor, Dunaújváros–Ferencváros szereposztásban.

A téli pihenő alatt egyébként nagy volt a jövés-menés a csapatok háza táján, többek között 39 külföldi játékos (egyesek talán gazdasági bevándorlónak neveznék őket) érkezett az NB I-es klubokhoz. Ezzel már mintegy 150 légiós szerepel a magyar élvonalban, ami több mint az összes játékos egyharmada, és nem mellesleg mintegy 10%-kal magasabb arányt jelent, mint a térség bajnokságainak többségében.

Címkék: magyar foci

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!