Serena Williams nyerte az Ausztrál Open női egyesének szombati döntőjét, miután 6:3, 7:6-ra legyőzte az orosz Marija Sarapovát.

 
Serena Williams fogadja a gratulációt - Forrás: Profimedia-Red Dot

Az amerikai teniszezőnő pályafutása 19. Grand Slam-győzelmét aratta, ezzel maga mögött hagyta a ’70-es, ’80-as években egymással rivalizáló, végül 18-18 egyéni sikerig jutó Martina Navratilovát és Chris Evertet. Az 1968, azaz a profik csatlakozása óta datálódó úgynevezett „Open-érában” ennél csak Steffi Graf tudott több GS-címet gyűjteni, szám szerint 22-t, de elnézve a 33 éves Williams kirobbanó formáját, a következő években az ő rekordja is veszélyben lehet. „Gratulálok Marijának, nagyon jól játszott, össze kellett szednem magam, hogy legyőzzem” – méltatta a döntő után Sarapovát, aki immár tíz éve képtelen nyerni ellene.

A férfiaknál vasárnap, magyar idő szerint reggel 9.30-tól a szerb Novak Djokovics és a brit Andy Murray vívja a döntőt. A két teniszező ötödik egymás elleni GS-fináléjára készül, eddig 2-2-re áll ez a párharcuk, pedig az összes meccsüket figyelembe véve jócskán, 15-8-ra vezet Djokovics.

 

------------------------

Címkék: tenisz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!