Újra bizalmat szavazott a szövetségi kapitánynak a Magyar Labdarúgó-szövetség azután, hogy a csapat (sorozatban negyedik vereségét elszenvedve) kikapott Andorrától is. Storck nemcsak szövetségi kapitány marad, hanem megtartja korábbi pozícióit.

 
Dzsudzsák és Bernd Stork az Andorra elleni vereséggel végződött meccsen - Fotó: Guillaume Horcajuelo, MTI/EPA

„Nagyon hosszú elnökségi megbeszélésen vagyunk túl. Meghallgattuk Storck részletes beszámolóját, nemcsak az andorrai meccsről, hanem az ezt megelőző teljesítményekről is – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az elnökségi ülés után az M4-nek. – Az elnökség úgy döntött, hogy Storck kap egy második esélyt.

Az első eséllyel a kapitány kiválóan élt, hiszen a válogatott nagyszerű játékkal jutott ki a tavalyi Európa-bajnokságra, amelyen igazoltuk, hogy nem véletlenül vagyunk ott az Eb-n – folytatta Csányi. – Storck mindkét pozícióját megtartja. Ennek az az oka, hogy nemcsak szövetségi kapitányként, hanem sportigazgatóként is kiváló teljesítményt nyújt”– utal az elnök az U17-es válogatott sikerére (ez a korosztály hosszú évek után ismét kijutott az Eb-re). Csányi hozzátette, a német szakember a jövőben szigorúbb és rendszeresebb felügyelet, valamint szélesebb körű szakmai kommunikáció kialakítása mellett végzi majd a munkáját.


A június 17-i Népszava emlékeztet:
"Sokan eleve elvárták volna, hogy a csapatot felkészítő Bernd Storck még a szégyenteljes kudarc helyszínén felajánlja lemondását (utóbb kiderült: megtette, csak nem kommunikálták)."

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!