Röpködő euró-tízmilliók, már befutott vagy épp reménybeli sztárok és egy titkos záradék. Megnéztük, mely futballisták neveit hallhatjuk majd legtöbbször a nyári átigazolási időszakban.

 
 

- Tavaly augusztusban sokan előre odaadták az év átigazolása címet, amikor Ángel Di María a Real Madridtól a Manchester Unitedbe szerződött. Az elmúlt idény viszont finoman szólva sem sikerült jól a 27 éves argentin sztárnak, a hírek szerint Louis van Gaal vezetőedző nem is ragaszkodik már túlságosan hozzá. Sokáig a Barcelona tűnt a legesélyesebb kérőnek, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a Real egy éve beletett egy amolyan „Barca-ellenes”-záradékot Di María szerződésébe, aminek értelmében az MU a katalánoknak semmiképp sem adhatja el a támadó középpályást. A madridiak keze viszont csak eddig ér el, azaz a többi érdeklődő, köztük a Bayern München nyugodtan ringbe szállhat. Így aztán Di María, ha a 2014-es várakozásokat nem is váltotta be, 2015-ben még lehet az év igazolása.

- Idén nyáron a legtöbb sztárcsapat kívánságlistájának élén a francia Paul Pogba nevét találjuk. A 22 esztendős, rendkívül sokoldalú középpályás nagyszerű szezonon van túl a BL-döntőig menetelő Juventusszal, ám azt ő is beismerte, igazán akkor derülne ki, mennyit tud, ha Angliában vagy a két spanyol gigász valamelyikénél próbálna szerencsét. A Real Madrid, a Barcelona, a Manchester City és a Paris Saint- Germain egész biztosan érdeklődik iránta, és ha ezek a nem épp szűkmarkúságukról ismert klubok elkezdenek egymásra licitálni, nem kizárt, hogy a torinóiak mindenkori rekordösszeget (minimum 95 millió eurót) is elkérhetnek Pogbáért – feltéve, ha már most lemondanak fiatal erősségükről.

- Ha valaki gólkirályi és Év Játékosa címet szerez egy olyan bajnokságban, amelyben többek közt Zlatan Ibrahimovic és Edinson Cavani játszik, arra már érdemes odafigyelni. Márpedig a legalább 50 millió euróra taksált Alexandre Lacazette-re fel is kapta a fejét fél Európa, ráadásul a kérők malmára hajthatja a vizet, hogy a 24 esztendős csatár állítólag nehezen jut egyezségre klubjával, a Lyonnal a fizetése ügyében.

- José Mourinho legnagyobb hibájaként emlegetik mostanság, hogy a Chelsea trénereként tavaly nem tartott igényt Kevin De Bruyne szolgálataira. A 23 éves belga középpályás a Wolfsburghoz kerülve a mögöttünk hagyott szezonban 21 gólpasszával Bundesliga-rekordot állított fel. A klub BL-be jutása miatt sokan arra számítanak, idén nyáron a Wolfsburg megpróbálja megtartani – persze a „szokásos” piacmozgató csapatok (PSG, Manchester City stb.) még előállhatnak egy jó ajánlattal.

- Antoine Griezmannt egy éve 26 millió euróért vette a Real Sociedadtól az Atletico Madrid, a szezonban elért 22 bajnoki találata pedig a jelek szerint elég volt, hogy egy év alatt megduplázza árát: a Chelsea lapértesülések szerint 50 milliót és az egyiptomi Mohamed Szalah játékjogát adná a 24 éves francia támadóért. Kérdés, az Atletico úgy dönt, már most bekasszírozza a busás hasznot, vagy további árfolyamnövekedésben bízva kivár legalább egy évet – ami persze akár rosszul is elsülhet.

- A Real Madrid, amelynél megingott Iker Casillas 1999 óta biztos helye, régóta csábítja a Manchester United spanyol kapusát, David De Geát, a manchesteriek pedig a brit sajtó szerint most megüzenték: csak akkor engedik el De Geát, ha cserébe megkapják Sergio Ramost. A klasszis védő a hírek szerint nem érzi jól magát a madridi klubnál, a fizetésével is elégedetlen, így nem csoda, hogy személyesen kérhette a Real elnökét, engedje el. Az üzlet nem egy az egyben menne végbe, a Unitednek De Gea mellé egy jókora összeget is postáznia kéne Madridba Ramosért.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!