Több mint két hónapos téli szünetet követően – ami a magyar válogatott vb-ről való hiányzása miatt még hosszabbnak tűnt – végre folytatódnak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmei.

A tavaly a sorozat négyes döntőjéig menetelő Veszprém vasárnap 18.45-től fogadja a szlovén Celjét, méghozzá úgy, hogy már egy döntetlen is elég a biztos csoportgyőzelméhez. Az idegenbeli 3 gólos győzelem (21-24) után a siker hazai pályán is kötelező, azonban a zömmel fiatalokból álló, villámgyors indításokra építő Celje idegenben is okozott már fejtörést a legjobbaknak.

A csoport első helye kulcsfontosságú volna az eddig kiválóan szereplő bakonyiaknak az egyenes kieséses szakasz miatt, hiszen ez esetben egészen a Final Fourig rendre a visszavágót játszanák az Európa-szerte rettegett Veszprém Arénában.

A veszprémieknél a héten egy évvel, 2016 júniusáig hosszabbította meg szerződését az irányító José María Rodríguez Vaquero, azaz „Chema”, míg a Katarból vis?- szatérő Fazekas Nándor kapust a Bundesligába, a Balingen-Weilstetten együtteséhez adta kölcsön a klub. A 38 esztendős Fazekas 2009 után tér vissza Németországba.

A BL-ben érdekelt másik magyar csapat, a Szeged biztosan 2. helyen jut tovább a csoportjából, ez már az előtt eldőlt, hogy a szegediek csütörtökön 32-29-re kikaptak a svájci Schaffhausen otthonában. A találkozó után röviddel a svájciak bejelentették, hogy két és fél évre leigazolták Császár Gábort.

A 30 esztendős irányító 2013-ban került a francia PSG-hez, ahol azonban nagyon kevés játéklehetőséget kapott. A Schaffhausennél, és persze a magyar válogatottnál most újjászületésében bíznak.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!